neděle 27. května 2012

Sedmimílový krok vedle :)

aneb Sie möchten Kitsch? !!!Pozor, toto čtení a shlížení fotografií je jen pro silné nátury a jedince s kachním žaludkem bez dávivého reflexu!!! Slíbila jsem (jj, stará slibotechna) Martinovi, že mu na turistický víkend upeču dortíček. Přišli báječné suroviny od Malátkových, takže hurá do práce.
Fondán jsem podrobila zkoušce už ve čtvrtek, kdy jsem děckám do práce napekla minikoláčky (bílkové těsto, sýrovo-citrónový krém, vanilkový krém, fondán), ochutnala jsem, protože děti se cpaly jak o život. Mno, bylo to tak sladké, že se mi málem udělalo mdlo :(
Poučena, že fondánem je opravdu třeba šetřit jsem se pustila do další práce... Uplácala jsem opravdu dobrý kakaový piškot jako základ, dokonce jsem vyrobila vééélkou hromadu tužšího a velmi chutného malinovo-smetanového krému a vanilkový máslový (asi na něj mám úchylku, nebo co :)). Skompletovala jsem dort a těšila se na zdobení, které jsem, já husa, nechala na poslední chvíli a tady došlo k fatální chybě. Možná nebyl až tak děsivý asfalt (původní záměr byl kamenitá zem, jinak korpus, máslový krém plus borůvky a již zakoupený černý fondán), prosypaný drobnými perličkami (jakožekamínky), ale to co následovalo...
...turistům totiž musíte vyrobit extra vkusné botičky, že jo...
A zde příšera v celé své kráse! :)))
Outlocitnějším náturám se omlouvám, ale nemůžete říct, že jste nebyli varováni ;) Závěr jsem si udělala asi takový, že s fondánem až tak velcí kamarádi asi nebudeme :) A pokud, tak jen na "dětcké" párty...¨ Mmch, víkendový dortík domácí, z bílkového těsta s borůvkovým krémem a šíleným zeleným marcipánem (ano, i barviva dorazila :))), byl opravdu chutný a snědl se rychleji než jsem stačila nafotit.

2 komentáře:

  1. Katko, člověk netušil, jaký v tobě dřímá talent. I když vůbec netuším, co je fondán atd., tak musím smeknout. I ty botičky jsou supr :-)
    Vlaďka (noelleen)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Vladi! :))) Mávám a zdravím! Dort byl, počítám, podstatně chutnější než vypadal :))

    OdpovědětVymazat